Széchenyi

KRAFT „»Kreatív város – fenntartható vidék« – a Nyugat-Pannon régióban új regionális fejlesztési koncepció megvalósításáról” című nemzeti program

1337/2016. (VII. 4.) Korm. határozat
Kezdete: 2016. június 14. a Kormányhatározat megjelenésének napja
Befejezése: 2020. december 31.

A KRAFT Nemzeti Program a „»Kreatív város – fenntartható vidék« új regionális fejlesztési stratégia megvalósításáról Kőszeg város példáján” című Kormány határozattal indult 2014-ben. A kulturális örökségmegóvás és -fejlesztés, valamint tudásközpont létrehozása a program elsődleges célja. A fejlesztési elképzeléseket a Kormány 2016-ban újabb források biztosításával ösztönözte, és „A Nyugat-Pannon régióban új regionális fejlesztési koncepció megvalósításáról határozott.  A Programban szoros együttműködésben valósítják meg elképzeléseiket a Pannon Egyetem, Kőszeg Város Önkormányzata, a Magyarországi Evangélikus Egyház, A Felsőbbfokú Tudományok Intézete, az MNV Zrt. valamint a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

 

A Széchenyi Programiroda mindhárom nemzeti programban projektszintű programkoordinációt végez, valamint a Programalapon keresztül támogatást nyújt a fejlesztési elképzelések előkészítési faladatainak finanszírozásában.